Великобритания е разширила водещата си роля в световната валутна търговия през двете

...
 Великобритания е разширила водещата си роля в световната валутна търговия през двете
Коментари Харесай

Великобритания разширява водещата си роля във валутната търговия въпреки Brexit

 Великобритания е разширила водещата си роля в световната валутна търговия през двете години след вота за Brexit , което е следващ знак, че Лондон наподобява ще продължи да бъде един от двата най-големи финансови центъра в света след излизането на страната от Европейския съюз.
Предполагаше се, че напускането на Европейски Съюз ще нанесе разрушителен удар по позицията на Лондон в международните финансови среди, предизвиквайки всеобщо евакуиране на работни места и компании. Но осем месеца преди този момент да стане, английската столица е засилила, вместо да отслаби, въздействието си в международната валутна търговия, сочи разбор на Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.Валутната търговия - най-мащабната и най-взаимосвързана на международните пазари, употребена от всички, като се стартира от самолетните компании и се стигне до мениджърите на активи в преводи за трилиони долари всеки ден - е бижуто в короната на лондонския бранш на финансовите услуги.

Анализът на Ройтерс, основаващ се на изследвания на централните банки в петте най-големи финансови центъра, сочи, че размерите на валутната търговия във Англия са се нараснали с 23 % до рекордните 2,7 трилиона $ дневно през април 2018 година по отношение на април 2016 година. Това е двойно по-бърз ритъм спрямо най-близкия до нея съперник – Съединени американски щати, където нарастването е с 11 % до 994 милиарда $, най-много в Ню Йорк.

Това значи, че към две пети от търговията е била във Англия, съвсем цялата - в Лондон, с дневен размер съвсем колкото годишния БВП (БВП) на Обединеното кралство.

Следващите три огромни пазара са Сингапур (със спад от 5 % до 523 милиарда долара), Хонконг (с нарастване от 10 на 100 до 482 милиарда долара) и Япония (увеличение с 2 на 100 до 415 милиарда долара).

Лондон господства на пазара на валутната търговия от близо половин век, напомня Българска телеграфна агенция.
По публикацията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР